Kisvállalati reklám videók 4 típusa

Kisvállalati reklám videók 4 típusa

Bármennyire is apró vagy hatalmas egy vállalkozás, 4 reklám videó – avagy hétköznapi nyelven ismert imázs film – kategória az, amelyikben muszáj lesz gondolkozni. Hiszen ezen reklám videó kategóriák tagjai másról szólnak, mást szólít meg, más módon szólítja meg célközönségét. Ezek azok a kategóriák, amelyeket összehasonlítani nem lehet. Tehát nincs jobb vagy rosszabb egymáshoz mérten ezek között. Egyszerűen különálló területeken szolgálják a vállalkozás érdekeit. Mind a külvilág, mind saját maguk részére más céllal jönnek létre ezek a marketing videók.

1. Bemutatkozó videó

A paletta elég széles a bemutatkozó videók területén. Mindenképpen a vállalkozásról szól, és nem annak a termékeiről / szolgáltatásáról. Legtöbbször hangulatot, érzést és filozófiát ad át a vállalatról. Nagyon fontos tulajdonsága, hogy nem közvetlen sales tevékenységet folytat ez a fajta reklám videó. Lényege a brand építés, a megbízhatóság erősítése a vállalkozás felé.

2. Termék vagy szolgáltatás videó

Ez a helye a reklámnak! Itt történik a konkrét értékesítés. A termék vagy szolgáltatás részletes bemutatása, előnyeinek felsorolása és akár demonstrálása. Nem egyszerűen információk felhalmozásárról szól a reklám videó, hanem inkább érzés, hangulat, megoldás átadására a videót nézők a számára.

3. Hogyan csináljuk video

Nem elég csak egy céget ismerni és a szolgáltatás részleteit tudni. A mai tartalom-dús információcsere világában szeretik az érdeklődők látni működésünket. Vágynak arra, hogy képesek legyenek megérteni döntéseinket, hogy miért „erről” nem pedig a „arról” közelítjük meg a problémát, melyre ők a megoldást várják tőlünk. Itt lehet igazán elmélyíteni az érdeklődést és kötődést a brandünk iránt.

4. Személyes video

Az érzelmi kötődéshez barátságos – nem pedig száraz hideg üzleti – hangulatra van szükség. Tehát akarva-akaratlanul kénytelen a vállalkozás néha személyes álláspontot, véleményt, egy hétköznapi érzést átadni. Esetleg emberi arcokat adni a vállalkozás működésének mindennapjaihoz. Erre szolgálnak a személyes videók.

Nem is feltétlen probléma, hogy ezen 4 kategória szerint kell reklám videó tartalmainkat gyártani. Hiszen kreatívvá tesz minket a lista bősége. Mivel nem kizárólag egy dologra kell koncentrálnunk.  Van lehetőségünk választani a kategóriák között, mely megkönnyíti az ötletelést és a reklám videó készítését is.