Mikor van szüksége PR videóra

Mikor van szüksége PR videóra?

A kérdés közel sem egyértelműen eldönthető, viszont vannak sarkalatos pontok, mely alapján el tudja dönteni, mire is lesz szüksége a következő üzleti stratégiai lépése megtételéhez.

A PR (Public Relations) videó alapjaiban különbözik egy reklám videótól. Feladata nagyon egyszerűen megfogalmazva a tájékoztatás esetleg prezentálás, tehát a bemutatás.  Az információnyújtás elengedhetetlen része. Pont a számtalan fontos információ miatt nem 1-2 perces videókról van szó ebben az esetben. Az 5 akár 10 perces videó teljesen megszokott, hiszen a képi világ mellett hang aláfestés is szerepel a kisfilmben.

A fentebbi fogalmakat, ha megtekintjük, mint a ráció jegyéhez tartozik, azaz érvek mentén, józanészre alapoznak. Nem az érzelmeket, a vágyat keltik fel. Hanem meggyőznek, magyarázatot nyújtanak.

Amikor

  • szeretné tájékoztatni terméke/szolgáltatása felvásárlóit annak készülésének folyamatairól,
  • új technológiáját szeretné bemutatni esetleges támogatóknak vagy részvényeseknek,
  • értékesítői könnyebben tevékenykednek, ha értik a működést, és tudnak válaszolni a gyártás vagy a működés egyes kérdéseire (esetleg ezeket a videóval be is tudják mutatni),
  • szeretne dokumentumfilm szerű bemutatkozást készíteni,
  • új gyártósorával vagy részlegével szeretne büszkélkedni a világnak,

akkor PR videóra lesz szüksége.

A lényeg mindegyik esetben, hogy ne csak értelmekre hasson a videó, hanem információval is szolgáljon megtekintője számára.